dilluns, 10 de febrer del 2014

Observació de bacteris del iogurt

PROCEDIMENT
  1. Agafa una mostra de iogurt de la mida aproximada d'una llentia. 
  2. Dilueix el iogurt amb 10 o 12 vegades el volum de la pipeta.
  3. Barreja la solució de iogurt.
  4. Col·loca la solució en un portaobjectes i estén-la.
  5. Afegeix unes gotes del tint blau de metilè i deixa'l actuar 5 minuts.
  6. Renta l'excés de colorant amb aigua destil·lada.
  7. Cobreix la mostra amb unes gotes d'algun fixador i col·loca-hi a sobre el cobreobjectes.
 RESULTAT

Podem observar els diferents bacteris que ajuden a la fermentació del iogurt.


Es distingeix clarament les cadenes de cocs (Streptococcus thermophilus).


També més esporàdicament trobem algun bacil (en aquest cas són els Lactobacillus), emmarcat en vermell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada